Çay en Vlaai op de Vlaamse fractie!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

De aardbeving in Turkije en Syrië laat niemand onberoerd. Ook cd&v wil een centje inzamelen voor de mensen in de getroffen gebieden en zo haar steun betuigen.

Daarom werd ‘çay & vlaai’ georganiseerd op de Vlaamse fractie. Een gezellige bijeenkomst waarbij onze collega's konden genieten van een lekker kopje Turkse çay en een heerlijk stukje Limburgse vlaai.

Een mooie combinatie van culturen en smaken! Op deze manier wilden ook wij ons steentje bijdragen en onze solidariteit tonen aan de getroffen regio's. 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.