Lommel

Via deze pagina blijf je op de hoogte van mijn laatste nieuws uit Lommel!

nieuws uit Lommel

Ontbijt met Sofie voor het goede doel!

Omdat niet iedereen de middelen heeft om zijn of haar verjaardag uitgebreid te vieren, heb ik een ontbijt georganiseerd ten voordele van vzw ’t Kietelt. Dit goede doel zorgt ervoor dat alle Limburgse kindjes een onvergetelijke verjaardag kunnen beleven. Niet alleen de sfeer was fantastisch, maar dankzij jullie steun heb ik ook een mooi bedrag kunnen inzamelen. Zo hebben we 't Kietelt maar liefst 1.500 euro kunnen overhandigen! Hiermee zullen zij veel kinderen in Limburg een fantastische verjaardag kunnen bezorgen. 

De eerste schop in de grond voor het 'Ecoduct Waaltjesbos'!

De werken aan het 'Ecoduct Waaltjesbos' over de N71 in Lommel zijn officieel van start gegaan. Het ecoduct wordt maar liefst 60m breed en zal een cruciale verbinding vormen tussen de omliggende bosgebieden zoals Waaltjesbos, Kattenbos, Pijnven, Lommelse Sahara en Blekerheide. Een echte win-winsituatie: het zal niet alleen een veilige oversteekplaats vormen voor onze dierenvrienden, maar het zal ook een boost zijn voor de verkeersveiligheid! De werken zullen een jaar duren.

De Warmste Kerstmarkt!

Heerlijk slenteren langs leuke standjes op zoek naar toffe cadeautjes. Natuurlijk hoorde daar ook heerlijke winterse drankjes en lekkere snacks bij. En voor de kinderen was gelukkig ook de Kerstman van de partij.

Een mooie actie ten voordele van de Warmste Week. Fijn om zo'n leuke evenementen te hebben in ons mooie Lommel.

Jos Maes werd ereburger van onze stad!

Stad Lommel zette Jos in de bloemetjes voor zijn jarenlange inzet in het verenigingsleven: van school- en wijkwerkingen tot het organiseren van het Limburgs Autosalon. Hij heeft die Gouden Erepenning meer dan verdiend!

Enthousiast bezoek in het parlement!

Enkele enthousiaste leerlingen uit het buitengewoon onderwijs van Provil ION in Lommel kwamen een kijkje nemen in het Vlaams parlement. Fijn om deze jongeren rond te leiden en uit te leggen hoe het eraan toegaat achter de schermen!

Vitamientjes C-d&v voor de brave Lommelaars!

We hopen dat de Sint en zijn vrolijke pieten jullie huis gevonden hebben voor ze terug naar Spanje varen. Om hen een handje te helpen trokken wij er met team Lommel op uit en deelden we wat vitamientjes C-d&v uit aan onze brave Lommelaars. We hebben wel meer dan 400 mandarijntjes uitgedeeld en heel wat stralende gezichten gezichten.

Onze jaarlijkse brunch zit er weer op!

Dankjewel aan iedereen die kwam smullen van onze heerlijke Lommelse cd&v-brunch. De sfeer zat duidelijk goed, zowel voor als achter de schermen. Wij hebben er alvast van genoten! 

Eerstesteenlegging van de nieuwe glasfabriek van Ciner Glass

Ik had de eer om minister Jo Brouns te vertegenwoordigen tijdens de eerstesteenlegging van de nieuwe glasfabriek van het Turkse bedrijf Ciner Glass op het Kristalpark III in Lommel.

Deze investering is van groot belang voor onze stad, de provincie Limburg en heel Vlaanderen. Zo zal de fabriek naar verwachting maar liefst 500 directe jobs genereren. Om dit te realiseren heeft de Vlaamse overheid een strategische steuntoezegging van 5 miljoen euro gedaan, waarvan 3 miljoen als terugbetaalbaar voorschot.

Lommel door de lens!

De Lommelse fotoclub ISO 400 organiseert deze maand een schitterende fotografie-expositie. Het gaat om een reeks karakteristieke en adembenemende beelden van Lommel, variërend van stadsgezichten tot prachtige natuurscènes. De foto's benadrukken nogmaals de buitengewone schoonheid van ons geliefde Lommel. Ik heb er alvast van genoten!