'Sofa-gesprek' met de burgemeesters

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Alweer een unieke avond georganiseerd door enkele Limburgse Vrouw & Maatschappij-afdelingen, waaronder die van Lommel! Een tof ‘sofa-gesprek’ met burgemeesters Bob Nijs van Lommel, Steven Matheï van Peer, Dennis Fransen van Pelt en Theo Schuurmans van Hamont-Achel.

Hoe kwamen ze terecht in de politiek? Hebben ze nog tijd voor hobby’s? Wat zijn de vreemdste zaken die ze al meegemaakt hebben in hun jaren als burgemeester? En nog zoveel meer. Achteraf hebben we samen genoten van een lekker drankje en een gezellige babbel.

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.