Alle kindjes verdienen fijne feestdagen! 

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Samen met enkele Lommelaren organiseerde ik in aanloop naar de feestdagen een inzamelactie voor speelgoed. Op deze manier wilden we ervoor zorgen dat alle kindjes fijne feestdagen zouden beleven. Het idee is een aantal jaar geleden ontstaan toen een vriendinnetje bij mijn dochter kwam spelen en Sinterklaas was net geweest. Het meisje zei toen: Ik denk dat ik niet braaf geweest ben, want ik heb bijna niets gekregen. Ik vond dit enorm moeilijk om te horen. 

Moeilijke tijden 

Met de huidige energiecrisis wordt het voor heel wat gezinnen steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarenboven is speelgoed in een jaar tijd ook bijna 5 procent duurder geworden. Veel gezinnen kunnen extraatjes zoals speelgoed niet langer betalen. Daarom heb ik een aantal jonge mensen bij elkaar gezocht die mee wilden werken aan deze actie. Ze hebben zelf allemaal kinderen en weten hoe belangrijk het is om hun kindjes een fijne sinterklaas en een leuke kerst te bezorgen. 

Een extraatje voor iedereen 

Met deze actie wilden we ervoor zorgen dat elke ouder in staat zou zijn een cadeautje te geven aan zijn kroost. De speelgoedactie was toegankelijk voor iedereen. Er werd dus niet gewerkt met criteria. Iedereen die behoefte had aan een extraatje voor zijn kindje(s) was welkom. Zo wilden we vermijden dat bepaalde mensen opnieuw tussen de mazen van het net zouden glippen.  

Blije gezichten 

We zamelden degelijk en duurzaam speelgoed in waar niet meer mee gespeeld werd en hebben het zo een tweede leven gegeven. We hebben heel wat blije gezichten gezien, dus ik hoop dat we ook veel kindjes blij hebben gemaakt tijdens de feestdagen! 

Dank je wel 

Dank je wel aan iedereen die massaal speelgoed heeft binnengebracht en zo heel wat kindjes gelukkig heeft gemaakt! Ook een dikke merci aan de Groote Hoef voor de locatie en mijn medeorganisatoren Jochen Bosmans, Lien Bresseleers, Bram Jansen, Stefanie Brans en Pieter Cox. Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest! 

 

Lees meer in Internetgazet Lommel en Het Belang van Limburg.

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.