Bezoek aan Brussels Airport

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Samen met een aantal collega’s bracht ik een bezoek aan Brussels Airport, ook wel de tweede motor van Vlaanderen genoemd. We kregen er een boeiende rondleiding en leerden bij over de werking van de luchthaven en de impact op ons land. 

Wist jij dat Brussels Airport drie start- en landingsbanen telt die samen een Z vormen? Wist jij dat er meer dan 300 bedrijven gehuisvest worden? Wist jij dat er jaarlijks zo’n 667.000 ton cargo vervoerd wordt? Wist jij dat Madrid, Barcelona, Lissabon, Rome en Londen de vijf favoriete Europese bestemmingen zijn vanuit Brussels Airport? Wist je dat er jaarlijks zo’n 26,4 miljoen passagiers gebruik maken van de luchthaven? Wist je dat de luchthaven zo’n 64.000 jobs creëert? Wist je dat je vanuit Brussels Airport naar 236 bestemmingen kan vliegen? 

Wat een heerlijk boeiende dag! 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.