Cd&v heeft het nieuwe jaar ingezet met een knal!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Met de bus als onze trouwe metgezel reden we op zaterdagnamiddag met de Limburgers richtring Tours & Taxis in Brussel naar de nationale nieuwjaarsreceptie van cd&v. Omringd door een toffe bende en een heerlijke sfeer genoten we van de avond. We konden rekenen op een boeiende speech van onze voorzitter Sammy Mahdi en tal van leuke gesprekken. Daarbovenop kregen we zelfs een sneak peek van de toekomstige kantoren van cd&v. Kortom, een avond om nooit te vergeten en om met een grote glimlach op terug te kijken.

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.