De eerste schop in de grond voor het 'Ecoduct Waaltjesbos'!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

De werken aan het 'Ecoduct Waaltjesbos' over de N71 in Lommel zijn officieel van start gegaan. Het ecoduct wordt maar liefst 60m breed en zal een cruciale verbinding vormen tussen de omliggende bosgebieden zoals Waaltjesbos, Kattenbos, Pijnven, Lommelse Sahara en Blekerheide. Een echte win-winsituatie: het zal niet alleen een veilige oversteekplaats vormen voor onze dierenvrienden, maar het zal ook een boost zijn voor de verkeersveiligheid! De werken zullen een jaar duren.

Het ecoduct is het eerste van twee nieuwe ecopassages in Limburg. Binnenkort zal onder de N76 in Oudsbergen ook nog een ecovallei aangelegd worden.

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.