De Hoeks Triatlon zit er weer op!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Gisteren vond de 33ste editie van de Hoeks Triatlon weer plaats in Lommel. Een dag gevuld met sportieve activiteiten voor jong en oud: de Iron-Kid voor de jongste deelnemers en de kwarttriatlon, sprinttriatlon en trio triatlon voor de volwassenen.

Zelf deed ik mee aan het loopnummer voor de trio triatlon. Onze Limburgse partijvoorzitter Raf Drieskens nam het fietsonderdeel voor zich en Wendy het zwemnummer. Burgemeester Bob Nijs, die zelf ook deelgenomen heeft, en minister Jo Brouns kwamen voor ons supporteren. Hoe fijn!

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.