De nieuwe fietsbrug in Helchteren werd ingehesen! 

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

In het kader van de Limburgse Noord-Zuidverbinding werd in de nacht van 15 op 16 oktober de fietsbrug van maar liefst 140 ton over de Grote Baan in Helchtereningehesen door de mensen van Stadsbader NV en De Werkvennootschap. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters, de burgemeester van Houthalen-Helchteren Alain Yzermans en de burgemeester van Hechtel-Eksel Jan Dalemans waren ook van de partij.

Deze nieuwe fietsbrug biedt een veilige en handige route voor fietsers, apart van auto’s en voetgangers. De Grote Baan (N715) in Helchteren zal er nooit nog hetzelfde uitzien! 

De opening van de brug is voorzien in maart 2023. 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.