Eedaflegging in het Vlaams Parlement!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Op 18 mei 2022 legde ik de eed af als volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. Zo volgde ik Jo Brouns op die onverwachts Vlaams minister werd. Ik houd me vooral bezig met Mobiliteit en Openbare Werken, waarbij ik inzet op verkeersveiligheid en duurzame en betaalbare mobiliteit voor iedereen.  

Unieke kans 

Deze kans kwam totaal onverwacht, maar het is er eentje die ik met beide handen grijp. Al ben ik een nieuweling in de politiek, ik schrik niet terug voor een uitdaging. Ik wil de expertise die ik de voorbije jaren heb opgedaan in mijn niet-politieke leven meenemen in mijn werk als Vlaams parlementslid en tegemoetkomen aan de dagelijkse zorgen van de gewone burger. Hierbij wil ik zorgen voor een sterke verbinding tussen Lommel en het Vlaams Parlement en besteed ik bijzondere aandacht aan de belangen van de Limburger.  

 

Bekijk hier mijn eedaflegging.

 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.