Een blik achter de schermen bij House of Nature!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

House of Nature, het indrukwekkende landschapswerk van Will Beckers, wordt de toegangspoort tot Nationaal Park Bosland in Lommel. Dit kunstwerk wordt volledig geconstrueerd uit staal en bestaat uit 140 unieke stalen ribben. Hoewel de kunstenaar momenteel nog volop werkt aan de voltooiing van House of Nature, opende hij het voor één dag voor het grote publiek om ons een voorproefje te geven. Wij vonden het alvast heel indrukwekkend! De officiële onthulling staat gepland voor het voorjaar van 2024. 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.