Een huwelijksinzegening vol liefde en betekenis!

Publicatiedatum

Tags

Lommel

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Twintig jaar geleden gaven de Lommelse eerste schepen Peter Vanderkrieken en zijn echtgenoot Koen Lemmens elkaar het jawoord voor de burgerlijke stand. Vandaag hebben ze ervoor gekozen om hun huwelijk ook te laten zegenen door de kerk. Wat een prachtige dag!

Sinds 1 juni 2003 kunnen twee mensen van hetzelfde geslacht trouwen in België. Hiermee was ons land, na Nederland, het tweede land ter wereld waar dit mogelijk werd. Niet veel later, op 30 augustus, trouwden Peter en Koen voor de wet. Sinds eind vorig jaar is het in Vlaanderen ook mogelijk geworden om zo'n wettelijk huwelijk te laten inzegenen door de kerk. Peter en Koen hebben deze gelegenheid met open armen ontvangen. Proficiat allebei!

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.