Een uitstapje naar Busworld in Brussel!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Het is 's werelds grootste busbeurs! Fabrikanten van bussen en touringcars, carrosseriebouwers, componenten- en accessoireleveranciers, dienstverleners, en ITS-experts presenteren er hun nieuwste ontwikkelingen aan het brede publiek. Onder andere VDL en Van Hool toonden er hun laatste nieuwe elektrische bussen en trambussen. Het was absoluut de moeite! De sector besteed duidelijk veel aandacht aan innovatie en duurzaamheid.

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.