Eerstesteenlegging van de nieuwe glasfabriek van Ciner Glass

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Ik had de eer om minister Jo Brouns te vertegenwoordigen tijdens de eerstesteenlegging van de nieuwe glasfabriek van het Turkse bedrijf Ciner Glass op het Kristalpark III in Lommel.

Deze investering is van groot belang voor onze stad, de provincie Limburg en heel Vlaanderen. Zo zal de fabriek naar verwachting maar liefst 500 directe jobs genereren. Om dit te realiseren heeft de Vlaamse overheid een strategische steuntoezegging van 5 miljoen euro gedaan, waarvan 3 miljoen als terugbetaalbaar voorschot.

Bovendien is de komst van dit innovatieve bedrijf niet alleen gunstig voor onze economie, maar ook voor het leefmilieu. Momenteel worden dergelijke verpakkingen namelijk ingevoerd vanuit het buitenland, wat erg belastend is voor het wegtransport.

Gelegen in het hart van de glasindustrie, dichtbij belangrijke industriegebieden en cruciale transportroutes is Lommel dan ook de ideale locatie voor deze investering. Daarnaast profiteert de stad van toegang tot essentiële grondstoffen zoals wit zand en de expertise van ervaren arbeiders.

Kortom, het is de juiste investering op de juiste plaats! Trots om dit bedrijf te mogen verwelkomen in mijn eigen stad.

 

Lees hier het bericht op VRT nws.

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.