Even voor de klas!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Op bezoek gaan bij scholen is altijd een bijzondere ervaring. Samen met burgemeester Marco Goossens ging ik langs bij de zesdejaars humane wetenschappen van het Sint-Augustinusinstituut in Bree.

De leerlingen kregen les over politiek en kozen elk een specifiek onderwerp om een eindwerk over te maken. Het was een boeiende discussie waarbij er heel wat interessante onderwerpen en kritische vragen aan bod kwamen. Marco en ik deden ons uiterste best om deze te beantwoorden en onze praktijkervaringen mee te geven. Fijn om met deze jongeren in gesprek te gaan over de politiek en om te zien hoe geëngageerd ze zijn in het maatschappelijk debat.

Heb je graag dat ik een bezoekje breng aan jouw school of organisatie? Vul het contactformulier in of stuur een mailtje of een berichtje via Facebook of Instagram

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.