Groot bezoek in het Vlaams Parlement! 

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Enkele klassen van de WICO Campus in Lommel kwamen op bezoek voor een rondleiding in het Vlaams Parlement. Ik begeleidde hen door het gebouw en gaf de jongeren de kans om een kijkje te nemen in de commissiezalen, de wandelgangen, de koepelzaal en nog veel meer. Zo konden ze zien en horen hoe het Vlaams Parlement besluiten neemt en wetgeving vaststelt 

Altijd fijn om jongeren te laten zien hoe de politiek werkt achter de schermen.  

Breng jij ook graag een bezoekje aan het Vlaams Parlement? Stuur me gerust een berichtje via mail, Facebook of Instagram.  

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.