In gesprek met VAB over de Vlaamse rijopleiding 

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

VAB heeft een uitgebreid aanbod van diensten en ondersteuning, waaronder rijopleiding, pech- en reisbijstand, verkoop van tweedehandswagen, en nog veel meer. Met hun opleidingsprogramma's, onderzoeksprogramma’s en andere initiatieven dragen ze bij aan een veiligere en duurzamere mobiliteit, waardoor ze beschikken over waardevolle kennis en praktijkervaring. 

Rijopleiding

Tijdens ons bezoek werden we meegenomen in de wereld van de rijopleidingen. Want een goede rijopleiding is een belangrijke stap richting een betere verkeersveiligheid. Zo deed VAB bijvoorbeeld onderzoek naar de ideale duur van de oefenperiode voor beginnende autobestuurders, de keuze voor een rijopleiding met de rijschool of onder vrije begeleiding, de invloed op de rijopleiding wanneer jongeren geen eigen auto hebben, enzovoort. Altijd interessant om nieuwe informatie te krijgen om mee aan de slag te gaan in het parlement. 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.