Jef Mertens ontvangt de Gouden Erepenning!

Publicatiedatum

Tags

Lommel

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Jef Mertens, een bekend gezicht in Lommel, kreeg in december een welverdiende erkenning. Hij ontving namelijk de Gouden Erepenning en bijhorende oorkonde van Stad Lommel voor zijn langdurige en onschatbare bijdrage aan de Lommelse gemeenschap.

Wie is Jef? 

Jef Mertens heeft zich jarenlang vrijwillig ingezet voor diverse activiteiten en projecten in Lommel, zoals de oprichting van de vzw Vriendenkring Koning Leopoldlaan, de jaarlijkse avondmarkt en nog veel meer. Zijn inzet en betrokkenheid hebben een grote invloed gehad op onze gemeenschap.

Hij heeft deze erkenning meer dan verdiend! 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.