Leren reanimeren en defibrilleren bij het Rode Kruis! 

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Sinds 2017 is Lommel een hartveilige stad. Met het project ‘Hartveilig’ wil het Rode Kruis de overlevingskans van een slachtoffer bij hartstilstand vergroten en de eerstehulpcapaciteiten van de bevolking uitbreiden. Daarom organiseerde Rode Kruis Lommel in samenwerking met de stad een aantal gratis lessen reanimeren en defibrilleren. Dit liet ik zeker niet aan mij voorbijgaan. Wat een leerrijke ervaring! 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.