Limburgse CD&V-kieslijsten goedgekeurd

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

De provinciale partijraad heeft dinsdagavond de CD&V-kieslijsten voor de Vlaamse en federale verkiezingen goedgekeurd. 

Genks Kamerlid Nawal Farih zal de Kamerlijst voor CD&V in Limburg trekken. Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns uit Kinrooi staat op zijn beurt aan kop op de Vlaamse lijst.

Ondertussen raakten ook de verkiesbare plaatsen ingevuld. Burgemeesters Steven Mathëi (Peer) en Ingrid Kempeneers (Sint-Truiden) krijgen plaats twee en drie op de Kamerlijst, burgemeester Tom Thijsen van Kortessem wordt daar eerste opvolger. Op de Vlaamse lijst vervolledigen de schepenen An Christiaens (Tongeren) en Toon Vandeurzen (Genk) de top drie. Vlaams Parlementslid Sofie Mertens uit Lommel is eerste opvolger.

Voorts valt op dat er twee Tom Coxen op de Vlaamse lijst staan. Het gaat om de burgemeester van Hamont-Achel op plaats dertien en de coördinerend directeur van scholengemeenschap Sint-Quintinus op de tweede opvolgersplaats. Met drie kandidaten (Nawal Farih, Toon Vandeurzen en Erhan Yilmaz) levert Genk voorts de meeste kandidaten.

Dit artikel verscheen in Het Belang van Limburg, het Laatste Nieuws en De Morgen op 7 februari 2024.

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.