Meer bekendheid voor de European Disability Card!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Op de gemeenteraad van juni riep ik op om de European Disability Card (EDC) meer onder de aandacht te brengen. Momenteel heeft slechts 14% van de mensen met een beperking zo’n kaart.  

Wat is de European Disability Card? 

De EDC is een officiële kaart waarmee mensen met een beperking hun handicap kunnen aantonen. Alleen personen met een erkende handicap, kunnen er gebruik van maken. Mensen met een beperking ervaren jammer genoeg nog te vaak vooroordelen en discriminatie in de samenleving. Met de EDC kunnen we deze maatschappelijke drempels verder wegwerken. 

Wat zijn de voordelen? 

Vandaag geeft de EDC al vaak recht op een korting bij activiteiten op gebied van cultuur, sport, mobiliteit en vrijetijdsbestedingen. Pieter Paul Moens en het EDC Fan Team hopen echter ook op meer bekendheid van de kaart bij de politie, de brandweer, de ziekenhuizen, het zorgpersoneel, het openbaar vervoer, in vaccinatiecentra en op scholen.  

Ik zet mijn schouders hier alvast onder, jij ook? 

 

Lees meer in het artikel van Internetgazet Lommel

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.