Onthulling Onument Covid

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Ook in onze stad heeft de coronacrisis hard toegeslagen en veel slachtoffers gemaakt. Daarom werd op dinsdag 1 november op de Stedelijke Begraafplaats van Lommel het eerste Onument in de provincie Limburg onthuld.  

Herdenkingsplaats

Het Onument vormt naast een herdenkingsplaats ook een plaats waar mensen kunnen samenkomen om hun verdriet te delen. Met het Onument creëert landschapsarchitect Bas Smets een cirkelvormige gedenkplaats die opgaat in de natuurlijke omgeving.

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.