Onze Limburgse vlaai, echt iets om trots op te zijn! 

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Limburgse gastvrijheid komt met Limburgse vlaai! Daarom heeft Vlaams minister Jo Brouns samen met zijn Nederlandse collega bij de Europese Commissie een aanvraag ingediend om de Limburgse vlaai te erkennen als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA). Als de Europese Commissie de vraag tot erkenning goedkeurt, moet de Limburgse vlaai voortaan aan strenge voorwaarden voldoen en mag ze enkel in Nederlands of Belgisch Limburg geproduceerd worden.

Wij hebben alvast genoten van een heerlijk stukje Limburgse vlaai! 

 

Lees hier het bericht in Het Laatste Nieuws.

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.