Op bezoek bij schepen Jean Vanhees in Beringen! 

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

In september bracht ik een bezoekje aan Jean Vanhees, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken van stad Beringen. Ik ging met hem in gesprek over lokale mobiliteitsproblematieken, good practices en Vlaamse projecten die worden uitgerold in Beringen. Ik ging hiermee aan de slag en bevroeg de minister over onder andere het gevaarlijk punt op de Paalsesteenweg in Beringen ter hoogte van huisnummer 120 dat op de dynamische lijst van gevaarlijke punten staat. 

Mijn vraag en het antwoord van de minister vind je hier. 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.