Op bezoek bij Sibelco in Lommel!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Tijdens mijn bezoek aan Sibelco in Lommel, kreeg ik een fascinerende inkijk in de wereld van kwartszand en zandontginning en de belangrijke rol die het bedrijf speelt in onze regio. Met vestigingen in Lommel, Dessel en Maasmechelen is Sibelco van groot belang voor onze regio en de economie in Vlaanderen. Boeiend om te horen hoe deze industrie omgaat met het transport van haar producten en gebruik maakt van weg, water en waar mogelijk ook spoor.

Tijdens mijn bezoek heb ik kunnen zien hoe het bedrijf erin slaagt om de natuurlijke hulpbronnen waarvan het afhankelijk is, op een verantwoorde en efficiënte manier te beheren. Zo is het erg verassend om te zien hoe zandontginning toch een mooie invloed kan hebben op de natuur en de omgeving. Fijn dat ik de kans heb gekregen om dit bedrijf van dichtbij te zien.

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.