Op bezoek bij ‘t Weyerke!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Samen met enkele andere parlementsleden ging ik een kijkje nemen bij dienstencentrum 't Weyerke in Heusden-Zolder, waar gespecialiseerde zorg op maat wordt geboden aan kinderen en volwassenen met een beperking. Bij 't Weyerke staat de concrete vraag van de cliënt of zijn familie centraal, waardoor er op een dynamische manier wordt ingespeeld op ieders individuele behoefte. Heel mooi om te zien dat er zoveel inzet en betrokkenheid is bij het bieden van kwalitatieve zorg aan de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.