Op camerasafari door het centrum van Lommel!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Elke dag worden we vastgelegd door camera's van lokale overheden, politiediensten, particulieren en winkeliers. Deze camera's worden steeds geavanceerder, maar wie houdt toezicht op ons en waarom? Wie beheert deze camera's en wie bekijkt de vastgelegde beelden? Welke informatie kan aan deze opnames worden gekoppeld en hoelang worden ze bewaard?

Tijdens de camerasafari verkenden we het centrum van Lommel op zoek naar deze camera's. Onderweg kregen we uitleg met behulp van korte filmpjes van Jelle Janssens, professor in de criminologie aan de UGent. Na de wandeling ging ik samen met burgemeester Bob Nijs, de lokale politie en beweging.net in gesprek met de deelnemers, wat leidde tot interessante en levendige discussies!

 

Lees hier het bericht in Internetgazet Lommel.

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.