Speelgoed voor alle kindjes!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Samen met een aantal vrijwilligers organiseerde ik voor het tweede jaar op rij in Lommel een speelgoedinzamelingsactie om gezinnen die het financieel moeilijk hebben te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ook zij in staat zijn om hun kinderen een cadeautje te geven tijdens de feestdagen.

Het idee ontstond twee jaar geleden toen ik een vriendinnetje van mijn dochter hoorde vertellen dat ze waarschijnlijk niet braaf genoeg was geweest omdat ze geen cadeautje had gekregen van de Sint. Dat raakte me diep. Toen vorig jaar de energieprijzen stegen en steeds meer mensen het financieel zwaar kregen besloot ik iets te doen. Met de hulp van een aantal Lommelaren en de gratis zaal die De Groote Hoef ter beschikking stelde, organiseerde ik een speelgoedactie. Op maandag en dinsdag konden mensen bruikbaar speelgoed binnenbrengen bij de feestzaal van De Groote Hoef. Op woensdag en donderdag kon iedereen die het nodig had een kijkje komen nemen en speelgoed uitkiezen voor zijn/haar kinderen.

Hat was dit jaar opnieuw een groot succes. Meer dan honderd mensen brachten speelgoed binnen, allemaal mooie spullen die niet meer gebruikt werden door hun kinderen of kleinkinderen. We hebben er heel wat kindjes blij mee kunnen maken. Het is moeilijk om exact te bepalen hoeveel gezinnen we bereikt hebben, omdat sommige ouders liever niet zelf kwamen maar een wenslijst aan een maatschappelijk assistente gaven.

Ons doelpubliek was heel divers. Een alleenstaande moeder met een degelijk inkomen kan na het betalen van alle rekeningen ook financiële moeilijkheden ervaren om nog extraatjes te kopen voor de kinderen. Daarom werkten we niet met criteria en gebeurde het afhalen op basis van vertrouwen. Iedereen die het nodig had, was welkom. We hebben niet het idee dat hier misbruik van gemaakt werd. Het speelgoed dat donderdagavond overbleef hebben we verdeeld onder lokale goede doelen zoals Het Gouden Hart. Daarnaast hadden we ook contact opgenomen met scholen, waar speelgoed dat de motoriek stimuleert zeer welkom is.

Ik ben opnieuw enorm verrast door de massale inbreng! We hebben hier enorm veel kinderen blij mee kunnen maken. Daarnaast een speciale dankjewel aan alle vrijwilligers; zonder jullie hulp was dit niet mogelijk geweest.

 

Dit persbericht werd gepubliceerd in het Belang van Limburg

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.