Vergadering met de Lommelse Ondernemersclub

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Een interessante bijeenkomst met de Lommelse Ondernemersclub waar het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een toelichting kwam geven over de aanstaande werken aan de rotonde 'L' aan het bedrijventerrein Kristalpark langs de N71 in Lommel.

De rotonde zal in 2024 worden omgevormd tot een kruispunt met slimme verkeerslichten, inclusief bypasses voor niet-kruisend verkeer. Samen met de stad gaf AWV meer uitleg over de impact van de werken op lokale ondernemers en op de bedrijven gevestigd op het Kristalpark.

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.