Vzw De Biehal opent haar nieuwe hoofdzetel!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Op 22 oktober werd de nieuwe hoofdzetel van maatwerkbedrijf De Biehal in Lommel feestelijk geopend door Vlaams minister Jo Brouns en onze Lommelse burgemeester Bob Nijs. In De Biehal staat maatwerk centraal en krijgt iedereen de kans om zijn talenten te ontwikkelen! Er zijn vandaag al zo’n 300 talenten aan de slag. Prachtig dat zulke organisaties bestaan in ons warm Limburg! 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.