Wandelen voor het goede doel bij Levensloop Lommel!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Het was dit jaar de tiende editie van Levensloop Lommel, een evenement waarbij deelnemers zich solidair tonen met alle vechters tegen kanker door 24 uur in estafette te wandelen of te lopen. Hartverwarmend om te zien hoe mensen samen strijden tegen kanker, vechters in de bloemetjes zetten en geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en projecten die bijdragen aan het welzijn van mensen met kanker en hun naasten.

Het evenement heeft geloond! Zo mocht Levensloop Lommel na afloop een cheque van maar liefst 45.000 euro overhandigen aan de Stichting Tegen Kanker.

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.