YOUCA Action Day 

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

In het kader van de YOUCA Action Day op 20 oktober mocht ik drie ijverige studenten mee op pad nemen en laten zien hoe een dagje als Vlaams parlementslid eraan toegaat. We zijn de dag gestart met een werkbezoek aan de zelfrijdende shuttles in Hasselt. Nadien zijn we doorgereden naar Brussel, waar ik hen een rondleiding gaf door het Vlaams Parlement. Tot slot mochten ze in de commissie Mobiliteit en Openbare Werken een vraag stellen aan minister Lydia Peeters over de bevindingen van de laatste mobiliteitsbarometer van Vias institute, het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid. 

Loop jij ook graag een dag met me mee of heb je interesse om stage te lopen? Vul het contactformulier in of stuur een mailtje of een berichtje via Facebook of Instagram

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.