Bezoek aan Volvo Trucks in Gent

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Onlangs bracht ik een bezoek aan Volvo Trucks in Gent, de enige truckfabricant in België. Koen Leemans en Bert De Coene vertelden me het verhaal van Volvo Trucks en namen me mee door de fabriek voor een blik achter de schermen. De fabriek in Gent is de grootste vrachtwagenfabriek van de Volvo Group wereldwijd. Hier wordt het complete Europese assortiment zware vrachtwagens van Volvo geproduceerd en naar alle uithoeken van de wereld geëxporteerd.

Duurzaamheid 

De fabriek in Gent was één van de eerste klimaatneutrale voertuigfabrieken in de wereld en momenteel streven ze er zelfs naar om CO2-positief te worden. Verder zal Volvo Trucks vanaf het najaar van 2023 ook elektrische trucks bouwen in hun fabriek in Gent. Interessant hierbij is dat alle voertuigen (elektrisch, diesel, LNG, …) op dezelfde lijn geproduceerd zullen worden. Dit zorgt ervoor dat de productie erg flexibel is en er snel kan ingespeeld worden op de vraag. 

Wat een indrukwekkende ervaring! Ik ben alvast benieuwd naar wat ze nog meer voor ons in petto hebben!  

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.