Cd&v niet overtuigd van premie voor elektrische wagens

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters pleit voor een nieuwe premie voor elektrische wagens. "Maar dit voorstel brengt ook enkele mogelijke risico's en beperkingen met zich mee", vindt Vlaams parlementslid Sofie Mertens (cd&v). "Een van de uitdagingen is dat sommige auto's duurder zullen worden, wat betekent dat de subsidie niet direct naar de koper gaat, maar naar de fabrikant. Bovendien moeten consumenten de volledige aankoopprijs van een elektrische wagen kunnen betalen, aangezien het premiebedrag pas achteraf via belastingteruggave kan worden teruggevorderd."

 

Lees hier het bericht in Het Laatste Nieuws.

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.