De rotonde ‘L’ aan het Kristalpark wordt aangepakt!

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Een interessante uiteenzetting door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) over de rotonde ‘L’ aan het bedrijventerrein Kristalpark op de N71 in Lommel. Op dit punt zijn in het verleden al verschillende ernstige ongelukken gebeurd. AWV en stad Lommel hebben nu beslist om het punt ingrijpend aan te pakken en de rotonde om te vormen tot een kruispunt met slimme verkeerslichten met bypasses voor niet-kruisende verkeersbewegingen. De werken zullen eind 2023 of begin 2024 van start gaan.

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.