E-Trucks Europe, de Cleantech Hero Mobiliteit 2022

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Ik bracht een bezoek aan E-Trucks Europe in Lommel. Het is een klein familiebedrijf dat waterstofhybride vrachtwagens, vooral vuilniswagens, met een elektrische aandrijving ontwikkelt, bouwt en levert. Hierdoor zijn de voertuigen enorm stil en emissievrij. Bovendien worden de vrachtwagens geproduceerd in mijn eigen thuisstad Lommel. 

Snelle ontwikkeling 

Het bedrijf bestaat nog maar sinds 2010, maar heeft in deze korte periode al heel wat bereikt. In de toekomst zullen ze ook blijven inzetten op duurzaam transport en bijsturen waar nodig. 

Wist je dat? 

Wist je trouwens dat E-Trucks Europe door de vakjury van Cleantech Flanders is uitgeroepen tot Cleantech Hero Mobiliteit 2022? Ik ben enorm vereerd om dit bedrijf zo dichtbij huis te hebben! 

E-Trucks Europe zal dus een belangrijke speler blijven in de transitie naar duurzaam transport!

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.