Een interessante dag bij Staf Cars!

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Mijn VOKA zomerstage bij Staf Cars zit er op. Wat een geweldige ervaring!

Staf Cars is een familiebedrijf dat in 1952 werd opgericht door Gustaaf 'Staf' Cremers. Op dat moment startte hij zijn bedrijf met één bus. Vandaag bestaat de vloot uit meer dan 110 bussen, heeft het bedrijf meer dan 200 medewerkers in dienst, waarvan zo'n 160 buschauffeurs en wordt er jaarlijks wel 11,5 miljoen kilometer gereden. Dat is niet niks! De busmaatschappij richt zich voornamelijk op toerisme, maar verzorgt ook ritten voor het leerlingenvervoer in het buitengewoononderwijs. Zo mocht ik een dagje mee de bus op met deze leerlingen. 

Daarnaast had ik de kans om in gesprek te gaan met de buschauffeurs om te luisteren naar hun ervaringen, behoeften en motivatie. Het is duidelijk dat hun werk niet altijd gemakkelijk is, maar de buschauffeurs en begeleiders staan elke dag met veel enthousiasme klaar om de kindjes veilig rond te rijden. 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.