Een kijkje nemen op het Limburgs autosalon!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

In mei was het weer zover: het jaarlijks Limburgs autosalon in Lommel! Hier kregen de Noord-Limburgse dealers de kans om hun nieuwste gamma aan de klanten voor te stellen, waarbij uiteraard een groot deel elektrisch was.

Met het oog op onze klimaatdoelstellingen is de autowereld de laatste jaren namelijk sterk aan het veranderen en wordt er steeds meer geïnvesteerd in hybride en elektrische auto’sDit was zeker merkbaar op het autosalon.

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.