Een toffe dag op Velofest!

Publicatiedatum

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Vandaag, op Autoloze Zondag, was het de perfecte gelegenheid om de fiets in de schijnwerpers te zetten, en dat deed stad Lommel met 'Velofest'. Burgers konden gratis hun fiets laten labelen, een weesfiets kopen op de veiling, hun behendigheid tonen op het fietsparcours, experimenteren met een eenwieler of een hoge bi-fiets en zelfs gewaagde salto's in de lucht fietsen! Degenen die liever niet actief deelnamen, konden genieten van geweldige stunts.

Voor mij was het de ideale dag om op pad te gaan en fluorescerende sleutelhangers uit te delen, zodat iedereen goed zichtbaar kan zijn in het verkeer!

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.