Elke schooldag 14 ongevallen met kinderen op weg naar school

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

In ons land raken elke schooldag minstens 14 kinderen gewond op weg van en naar school. In werkelijkheid ligt dit aantal nog hoger omdat niet alle incidenten worden gerapporteerd. We merken zelfs dat dit aantal niet lijkt af te nemen. Alleen tijdens de coronapandemie, toen de scholen langdurig gesloten waren, daalde het aantal ongevallen met kinderen.

Bovendien blijkt uit een enquête van de Vlaamse Scholierenkoepel dat meer dan 34 procent van de leerlingen hun schoolroute en -omgeving als onveilig ervaart. Dit is zorgwekkend. Elk kind moet op een veilige manier naar school kunnen gaan. We moeten er alles aan doen om slachtoffers in het verkeer te voorkomen en mensen dat verdriet te besparen.

 

Bekijk hier mijn interview op Vlaams Parlement tv.

 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.