Geen bussen meer in Limburg omwille van sneeuwval

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Op 17 januari kreeg ons land te maken met flinke sneeuwval, wat aanzienlijke uitdagingen creëerde voor het wegverkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeentelijke strooidiensten hebben hun uiterste best gedaan om de wegen sneeuw- en ijsvrij te houden. Ondanks deze inspanningen ondervond het busverkeer in de namiddag aanzienlijke hinder.

In alle provincies waren er vertragingen, maar alleen in Limburg werd het busverkeer volledig stilgelegd. Dit betekende dat reizigers die 's ochtends de bus hadden genomen, plotseling geen vervoer terug naar huis hadden. In de andere provincies, zoals Vlaams-Brabant, waar ook hevige sneeuwval was, reden de bussen, minstens op de hoofdwegen, nog steeds rond.

Het winterweer zorgt voor een moeilijke situatie op de weg, maar het kan niet zijn dat leerlingen, werknemers, ... plots niet meer thuis geraken. Er moet een minimale dienstverlening gegarandeerd worden op de hoofdwegen, ook in de provincie Limburg. We mogen mensen niet in de kou laten staan. 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.