Geen sneltram maar wel een trambus tussen Hasselt en Maastricht

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Na Spartacuslijn 2 en 3 is ook de knoop voor Spartacuslijn 1 doorgehakt: een sneltram zal er niet komen. Na een uitgebreide vergelijkende studie heeft de Vlaamse Regering besloten om te kiezen voor een trambus met maximale vrije bedding in plaats van een traditionele sneltram.  

 

Spartacusplan 

Het Spartacusplan werd voor het eerst voorgesteld in 2004 met als doel het openbaar vervoer in Limburg te stimuleren en daarmee bij te dragen aan de groei op economisch, cultureel, kennisuitwisselings-, toerisme- en recreatiegebied. Oorspronkelijk was het plan om de eerste tramlijn al in 2012 operationeel te hebben, maar het project werd sindsdien geconfronteerd met talloze onvoorziene obstakels en vertragingen.  

Het oorspronkelijke concept omvatte de realisatie van drie sneltramverbindingen die de Limburgse gemeenten beter met elkaar zouden verbinden. Al deze lijnen hebben hun oorsprong in Hasselt: lijn 1 loopt naar Maastricht, lijn 2 naar Maasmechelen en lijn 3 naar Noord-Limburg. 

Geen sneltram 

Na een grondige en vergelijkende studie, werd nu besloten om ook voor Spartacuslijn 1, na eerdere beslissingen voor lijn 2 en 3, te kiezen voor een trambus op een maximale vrije bedding die het oorspronkelijke tramtracé zal volgen. Het plan is dat de trambussen elke vijftien minuten zullen rijden en gebruik zullen maken van een aparte, vrijliggende baan om zo de efficiëntie en betrouwbaarheid van de trambus te vergroten. 

De gemeente Maastricht heeft echter laten weten dat ze niet van plan zijn om zomaar mee te gaan in het verhaal van de elektrische trambus. Zij zeggen dat er langs Nederlandse zijde al 23 miljoen euro geïnvesteerd werd in de sneltram. Hier willen zij nu een compensatie voor. Verder is het ook niet zeker dat de vrije bedding over het hele traject gerealiseerd kan worden, waardoor de trambus nog steeds afhankelijk zal zijn van het verkeer. Ik blijf het project nauwgezet opvolgen. 

 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.