Het leerlingenvervoer moet grondig hervormd worden

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Tijdens de eerste commissie Mobiliteit en Openbare Werken van dit werkjaar werd onmiddellijk uitvoerig gedebatteerd over het leerlingenvervoer in het buitengewoon onderwijs. De kranten staan elk jaar opnieuw vol met getuigenissen van leerlingen waarvoor er geen vervoer is of die veel te lang op de bus moeten zitten. Dit jaar was helaas niet anders.

Het gaat hier om onze meest kwetsbare leerlingen. Velen van hen hebben structuur nodig zodat ze weten waar ze zich aan kunnen verwachten. Zo is ook het tijdig doorgeven van de ophaaltijden heel belangrijk. Dit niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders die moeten gaan werken. Ook zij hebben tijd nodig om zich te kunnen organiseren. Heel goed dat er dit jaar extra middelen worden vrijgemaakt, maar een structurele hervorming blijft nodig om de problemen ten gronde aan te pakken.

Lees hier het volledige debat in de commissie Mobiliteit en Openbare Werken. 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.