High Five voor het naar school stappen of trappen! 

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Stad Lommel is mee gestapt in het High-Five-project! Het project wil kinderen aansporen om zich duurzaam, gezond en veilig naar school te verplaatsen. Wandelen en fietsen dan maar!

Om de kinderen te inspireren kwam de High-Five superheld langs in een aantal scholen om de start van het project te lanceren. Alle Lommelse schoolkinderen kregen een slim polsbandje van Strapdag waarmee ze aan High-Five-palen kunnen scannen wanneer ze (een stukje) te voet of met de fiets naar school gaan. Op deze manier kunnen de kinderen punten verdienen, die ze vervolgens weer kunnen inleveren voor leuke prijzen zoals zwembadtickets, extra speeltijd of wat lekkers. 

Stappen en trappen dus!Leuk toch? 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.