Kennismaking met de Limburgse start-up Go-Blue

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

In oktobermaakte ik kennis met de zaakvoerders van Go-Blue, Frank Ignoul en Christiaan Kastrop. Go-Blue, eenLimburgse start-up, is producent en verdeler van laadstations voor elektrische voertuigen. Het bedrijf wil het laden van elektrische voertuigen toegankelijker en gemakkelijker maken voor bestuurders door laadstations te installeren op handige locaties, zoals op parkeerplaatsen, in winkelcentra, langs snelwegen, … Op deze manier wil Go-Blue de “range anxiety”, namelijk de angst om zonder stroom te vallen voordat je een oplaadstation kunt bereiken, aanpakken 

Met hun bedrijf gaan Frank en Christiaan voor de snelle levering van kwaliteitsproducten op maat, waardoor samenwerkingsverbanden voor hen cruciaal zijn. Heel fijn om zo’n innovatief bedrijf te hebben in ons eigen Limburg!  

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.