Op bezoek bij de Vlaamse bussenfabrikant Van Hool

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Ik kreeg de geweldige kans om een bezoek te brengen aan de Vlaamse bussenfabrikant Van Hool in Lier! Al meer dan 80 jaar bouwt Van Hool hoogwaardige en innovatieve bussen, waaronder stadsbussen, intercitybussen en tourbussen. Bovendien is het één van de grootste busfabrikanten in Europa. 

Zero-emissie 

Bijzonder is dat Van Hool zich de laatste jaren alleen nog maar toelegt op de ontwikkeling van zero-emissiebussen die met accu’s, waterstof of bovenleidingen werken. Op deze manier willen ze bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst. Het bedrijf loopt voorop bij de overgang naar schone energie in de busindustrie en heeft een aantal geavanceerde technologieën ontwikkeld om de uitstoot te verminderen en de energie-efficiëntie te verbeteren.  

Heel indrukwekkend om te zien hoe deze bussen vanuit het niets gemaakt worden!  

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.