Veilig terug naar school!

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

Het is bijna zover - op vrijdag 1 september begint het nieuwe schooljaar weer! Voor kinderen en ouders is dit meestal een spannend moment. Naast het tevoorschijn halen van de boekentassen betekent dit ook dat het verkeer weer aanzienlijk drukker zal zijn. Daarom roepen wij iedereen op om extra voorzichtig te zijn, vooral voor en na de schooluren.

Hier zijn twee eenvoudige tips om in gedachten te houden:

  • Voor automobilisten: Pas je snelheid aan! Zeker in een zone 30, in de buurt van kinderen en bij bushaltes.
  • Voor voetgangers en fietsers: Zorg dat je goed zichtbaar bent, vooral als het nog donker is, en vergeet je helm niet op te zetten.

Actie ondernemen

Om meer bewustzijn te creëren voor de toegenomen verkeersdrukte, hangen we met cd&v deze leuke posters op. Zo zorgen we samen voor vlotte en veilige schoolomgevingen en kunnen onze kinderen zorgeloos met hun vriendjes en vriendinnetjes naar school gaan. Ik ging alvast op pad in Lommel en riep de buurtbewoners van scholen op om deze posters uit te hangen.

Doe jij ook graag mee? Geef me een seintje en ik bezorg je een poster. Wie weet maak jij wel kans op één van onze toffe prijzen!

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.

CD&V wil termijn om auto te laten herkeuren fors optrekken naar 2 of 3 maanden

De termijn om je auto te laten herkeuren moet worden opgetrokken naar twee of zelfs drie maanden. Dat vindt CD&V.