Verkeersdeskundige Willy Miermans over de mobiliteit in Lommel 

Auteur

Sofie Mertens

Deel dit artikel

In oktober kwam verkeersdeskundige en Professor Willy Miermans naar Lommel. Hij gaf er een lezing over de veiligheid van de zwakke weggebruiker en duurzame mobiliteit in Lommel.  

Veilige schoolroutes en -omgevingen 

In Vlaanderen geraken jaarlijks 2.500 kinderen betrokken bij een ongeval op weg van en naar school. Dit zijn wel 14 kinderen per dag. Uit deze cijfers blijkt ook dat voetgangers en fietsers de meest kwetsbare groep zijn. Het is dus noodzakelijk om te blijven investeren in veilige schoolroutes en –omgevingen.  

Luchtkwaliteit  

Verder lichtte de professor toe dat, volgens een onderzoek van Greenpeace uit 2017, de luchtkwaliteit in slechts 3% van de Belgische schoolomgevingen goed is. In 61% van de schoolomgevingen is de luchtkwaliteit onrustwekkend of zelfs slecht. Voornamelijk het gemotoriseerd verkeer is de oorzaak van deze vervuiling.  

Onszelf duurzaam en veilig verplaatsen blijft het ultieme doel! 

Meer info over de veiligheid van de zwakke weggebruiker en duurzame mobiliteit in Lommel vind je hier 

Nieuws

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht De Tijd woensdag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Budget voor premies voor elektrische wagens is al half op

Bijna de helft van het budget voor de premies voor elektrische auto's is al op. Aan het huidige tempo zal de pot van 20 miljoen euro over twee maanden leeg zijn. Toch maakt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) zich sterk dat alle aanvragen die voldoen aan de voorwaarden, gehonoreerd zullen worden.